ЦГМ строи паркинг за обществено ползване в "Надежда"

ЦГМ строи паркинг за обществено ползване в "Надежда"

Снимка: Google.com

Месечната цена за автомобилите ще е 60 лв.

Паркинг за над 150 автомобила изгражда Центърът за градска мобилност в "Надежда". До март 2021 г. трябва да е има готов паркинг до блокове 125 и 122. 

Строежът на паркинга обаче разгоря страстите вчера в заседание на транспортна комисия към СОС. Беше внесено писмо от общински съветници, с което се искаше прекратяване на строежа. Разбира се, това не беше прието, тъй като няма аргумент за исканото спиране.

По първоначален проект на терена до бл. 125 и 122 в "Надежда" е трябвало да има наказателен паркинг - 86 места и 65 за общестевно ползване. След недоволство и разговори с гражданите от района, ЦГМ променя проекта и в момента съоръжението ще е само за обществено ползване.

Стойността на паркинга е около 1 млн. лв. като в това число ще има ограда от жив плет и допълнително озеленяване. Ще бъдат засадени 30 широколистни и 60 иглолистни дървета.

Месечната цена за ползване на паркинга ще бъде 60 лв. на автомобил. В съседство до него ще има терен от 140 кв. м, който пък попада в обхвата на проекта "Зелена София" и там също ще бъде зелено пространство, уточниха от район "Надежда".

"Искаме да направим нещо хубаво за гражданите. Имаме мотивирано искане от кмета на района за преработка на проекта и сме предприели действия. Преди години тук е имало незаконни гаражни клетки, които са премахнати", обясниха от ЦГМ.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

ОКИ-Надежда отмени концерта в памет на Пенчо Стоянов...

Отмениха концерта в памет на проф. Пенчо Стоянов заради усложнената противоепидемична обстановка. На 22 октомври от 18.3...

Прочети още keyboard_arrow_right