В "Надежда" предстоят обучения по проект "Дигитални умения за развитие на младите хора"

-

Снимка: район "Надежда"

Администрацията на столичния район "Надежда" съобщава, че предстоят обучения, които са част от проекта "Дигитални умения за развитие на младите хора в Надежда“. Обученията са присъствени и безплатни за участниците, съобщават от района.

На 24 март, четвъртък, ще бъдат проведени обучения по две теми:

- Обучение “Възможности на дигиталните платформи на Столична община” ще се проведе от 11:00 часа, във филиал „Надежда” на Център за изкуства, култура и образование „София“ (ж.к. „Надежда“, ул. „Свети Никола Нови“ № 22). Семинарът е част от обучителната програма по проект „Дигитални умения за развитие на младите хора в Надежда” , изпълняван с финансовата подкрепа на Столична община, Програма „Европа“ 2021.

В рамките на семинара ще бъде представен Единния модел за заявяване, заплащане и предоставяне на електронни административни услуги. В допълнение, ще бъдат презентирани дигиталните канали, през които се осъществя комуникацията с гражданите на района – Контактен Център на Столична община, Приложение „Гражданите“, Фейсбук профили и др.

- От 13:00 часа, също в Център за изкуства, култура и образование „София“ в ж.к. Надежда, ще бъде представена Информационната система за обслужване на детските заведения и подготвителните групи в училищата /ИСОДЗ, ПГУ и I клас/, като част от дигиталните услуги на Столична община.

В рамките на семинара, родителите ще бъдат запознати с Информационната система за обслужване на детските заведения и подготвителните групи в училищата. Целта на обучението е младите родители да бъдат подпомогнати, като им се предостави допълнителна информация за успешна регистрация, заявяване, кандидатстване и записване на техните деца в общинските детски заведения.

Обучителната програма по проект „Дигитални умения за развитие на младите хора в Надежда“ предвижда 6 семинара и 4 обучения по актуални теми. Предложените тематични обучения са в 5-те области на компетентности според Рамката DigComp на Европейската комисия.

Проект „Дигитални умения за развитие на младите хора в Надежда” се изпълнява от Сдружение „Надежда – ЦРД“ с финансовата подкрепа на Столична община, Програма „Европа“ 2021“, в партньорство с ЦПЛР ЦИКО „София”, район „Надежда“ и СНЦ „Заедно сме Надежда".

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Одобрявате ли именуването на улици и пространство в София в подкрепа на Украйна?
 • - Да, цяла Европа изразява своята солидарност (14%, 192 Гласове)
 • - Не, преименуването на алея пред Руското посолство е провокация (84%, 1153 Гласове)
 • - Не мога да преценя (2%, 30 Гласове)
Общо гласували: 1375 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

В "Надежда" отбелязаха Международния ден за опазване на озоновия ......

Започна проект "Пътешественици във времето", изпълняван от 115 ДГ "Осми март" в столичният район "Надежда". Това съобщих...

Прочети още keyboard_arrow_right