В столичния Надежда ще обновят три спортни площадки с пари от СОПФ

-

Снимка: Facebook

 

Три спортни площадки в район „Надежда“ ще бъдат изцяло обновени, с финансиране от Специализирания общински приватизационен фонд, реши Столичният общински съвет на днешното си заседание.

Обектите са спортната площадка в Северен парк (вход от ул. „Народни будители“); футболното игрище в 101 СУ „Бачо Киро“ и спортната площадка в междублоковото пространство до бл. 435 в жк. Надежда 4.

Спортната площадка в Северен парк е с площ от 508.61 кв. м. и представлява комбинирано спортно съоръжение за футбол, баскетбол и волейбол. "Вече работим по този обект, който беше одобрен на заседания на СОПФ и Столичен общински съвет през м. декември 2022 г. Ремонтът включва подновяване на настилката от изкуствена трева, ремонт на оградата, освен това подменяме и обезопасявме съоръженията на спортната площадка", каза кметът на район "Надежда" инж. Димитър Димов.

Игрището в двора на 101 СУ „Бачо Киро“ ще бъде рехабилитирано, каза още той. Обектът е с площ 2420 кв. м., за което от района планират подмяна на настилката от изкуствена трева, полагане на маркировка и изграждане на ограда.

Съществуващата спортна площадка в междублоковото пространство до бл. 435 в "Надежда - 4" с площ 660 кв. м. също ще бъде ремонтирана, каза районният кмет. Предвижда се ремонт на оградата, подмяна на настилката от изкуствена трева, както и на съоръженията.

"Спортната инфраструктура е във фокуса на работата ни през 2023 година – ще изградим нова спортна площадка в двора на 15 СУ „Адам Мицкевич“ с финансиране от Министерство на образованието, ще обновим съществущата спортна площадка в двора на 63 ОУ „Христо Ботев“ в кв. Требич, ще работим по още две спортни площадки със средствата, пренасочени от СОС към 6 столични района. По този проект ще изградим една площадка за мини футбол на юг от бл. 333 и ще направим основна реконструкция на спортна площадка за мини футбол – при блоковете 101 и 102 в жк Надежда 1. Екипът ми продължава да разработва предложения в този ресор и да търси финансови възможности за реализирането им", заяви инж. Димов.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Кой от заместник-кметовете на Красно село да бъде избран от СОС за временно изпълняващ до местните избори?
 • Николай Веселинов (23%, 93 Гласове)
 • Веселин Кирев (14%, 56 Гласове)
 • Албена Белянова (64%, 264 Гласове)
Общо гласували: 413 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Възстановяват чешмата в столичния парк „Надежда“...

Работата по обновяването на алеите в парк "Надежда" напредва, съобщава зам.-кметът на Столична община Дончо Барбалов. К...

Прочети още keyboard_arrow_right