В Требич ще обсъждат строеж на нова многофункционална зала и детска градина

-

Снимка: район "Надежда"

Втора среща за изграждането на многофункционална зала и нов филиал на 83 ДГ „Славейче“ в кв. Требич ще се проведе в столичният район "Надежда", съобщават от районната администрация.

Срещата ще се проведе на 4 април 2023 г. от 18.00 ч., в залата на 63 ОУ "Христо Ботев" в кв. Требич.

В резултат на първата дискусия, от района очакват настоятелството на НЧ "Просвета" 1919 да представи концепция за развитие на дейностите си в новата сграда. Район "Надежда" ще осигури възможност за запазване и провеждане на сегашните дейности на читалището в сградата на 63 ОУ "Христо Ботев", при запазване на графика.

Съгласно действащия план за застрояване в УПИ III-за многофункционална зала, баня и озеленяване, кв. 6, местност „кв. Требич“, е предвидено изграждане на самостоятелна сграда – многофункционална сграда.

Новата многофункционална зала ще бъде на два етажа, с обща площ 670 кв.м. От администрацията предвиждат в нея да се помещават :
-Универсална зала за реализиране на читалищни дейности
- Библиотека
-Административен офис на секретаря на читалището
- Съблекални
-Административен офис за служител на район „Надежда“
- Клуб на пенсионера в кв. Требич
-Административен офис на представител на 2 Районно управление
-Административен офис на ФК „Вихър“ Требич 1922

Новият филиал на 83 ДГ „Славейче“ се предвижда на мястото на сегашното читалище. Сградата, с разгъната застроена площ 1480.00 кв. м.(със сутерен), ще осигури близо 80 нови места за деца в 2 (две) градински и 1 (една) яслена група. За новия филиал, е издадена виза за проектиране, одобрен е технически проект и е издадено разрешение за строеж. Срокът за завършване на сградата, е не повече от 24 месеца, от откриване на строителната площадка.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Детски спортен празник организират от столичния район "Надежда"...

Софийският район "Надежда" организира "Детски спортен празник", който ще зарадва малчуганите на 30 септември 2023 г. (съ...

Прочети още keyboard_arrow_right