Възобновяват строежа на храм "Св. Серафим Софийски Чудотворец" в Надежда

-

Снимка: Facebook

Столичният общински съвет одобри отпускането на средства за довършването на строежа на храм "Св. Серафим Софийски Чудотворец" в район Надежда.

Помощта за изграждането на църквата е в размер на 350 000 лв. В молбата си от Църковното настоятелство посочват, че след издаването на разрешението за строеж е направена първа копка и са изляти основите на бъдещ храм, но поради въведената извънредна епидемична обстановка в страната и впоследствие усложнената икономическа обстановка, строежът не е приключен.

Строежът на новия храм започна в края на 2021 г. след решение на Столичния общински съвет за учредяване на безвъзмездно и безсрочно право на строеж. Храмът ще бъде изграден върху общински терен, разположен на 2 194 кв. м. в ж.к. „Надежда“ 3. част. Храмът е посветен на владика Серафим Соболев, канонизиран през 2016 г. след съвместна процедура на Българската и Руската православна църква.

Изграждането на втори православния храм е от изключителна важност за жителите на района, посочват вносителите на доклада - кметът на района инж. Димитър Димов и общинските съветници Албена Кръстева и Татяна Георгиева. Осигуряването на финансови средства за продължаване на градежа на православния храм би спомогнало за превръщането на пространството в приятно място за духовно
просветление не само на жителите от квартал „Надежда“, но и за всички столичани, отбелязват те.

Район "Надежда" ще допълни усилията за изграждане на храма с дарителска кампания, средствата от която ще насочим към Църковното настоятелство, каза инж. Димов.

Всеки желаещ да се включи с дарение за храма може да го направи и по банков път:

Инвестбанк АД
IBAN: BG30IORT80481094005400
BIC: IORTBGSF
Храм "Свети Серафим Софийски Чудотворец"

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

Грузинският посланик и шеф Токев помагат на деца със специални по......

„Вие сте героите на днешния ден!“ – така посланикът на Грузия у нас Н. Пр. Отар Бердзенишвили се обърн...

Прочети още keyboard_arrow_right