Запазват целостта на Северен парк, обезщетяват собственици на частни имоти

Задание за изработване на проект за ПУП на Северен парк

Снимка район Надежда

Кметът на район Надежда инж. Димитър Димов продължава усилено да работи по запазване целостта на Северен парк. Още преди година той започна разговори със собственици на терени, на които преди много години е било предвидено да има поликлиника и болница.

Димов отново направи регулярна среща с частниците, на която присъстваха и представители на Инициативен комитет за запазване на Северен парк. Беше обяснено, че районното кметство, заедно със Столична община търсят категорично решение за запазване целостта на Северен парк. 

Вече е готово заданието на проект за Подробен устройствен план на Северен. Целта на разговорите е да бъдат удовлетворени страните, както и запазването на парка заради големия обществен интерес. Притежателите на терени в границите на парка вече са получили пазарни оценки от сертифициран оценител. Определена е пазарната стойност на частната им собственост.

"Те са съобразени с параметрите на застрояване на Общия устройствен план и Наредбата за цените при сделки с недвижими имоти на Столична община. На база на тези нормативни документи са определени площите за предоставяне на равностойни общински имоти в съответната зона", съобщава кметът на Надежда инж. димов в социалната мрежа.

Лично главният архитект на гр. София, арх. Здравко Здравков е поел ангажимент да бъде реализиран балансиран проект за Подборен устройствен план на Северен парк. Пред Столична община стои задачата да се запазят дървесната растителност и зелената система в града.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

"Вълшебен свят" в Надежда навърши 47 години...

Столична детска градина навърши 47 години от създаването си. Вчера 6-а детска градина "Вълшебен свят" имаше рожден ден. ...

Прочети още keyboard_arrow_right