Започва обработката срещу кърлежи на зелените площи в район "Надежда"

-

Снимка: район "Надежда"

Обработка срещу кърлежи и гризачи на зелените площи в Северен парк и парк „Надежда“ ще се извърши на 14 април (четвъртък). Това съобщават от районната администрация.

На 16 април (събота) се предвиждат обработки на зелени площи в междублоковите пространства на територията на район "Надежда". Дейностите обхващат кварталите „Надежда“ – 1,2,3 и 4 част, ж.к. „Свобода“, ж.к. „Лев Толстой“, кв. „Триъгълника“, кв. „Илиянци“ и кв. „Требич“.

Дейностите по третиране ще се провеждат при благоприятни климатични условия, като изпълнителят "Агроинсект" ЕООД, запазва правото си да променя графика при внезапна промяна в метеорологичната обрановка. Планът за обработка е изготвен от Константин Тодоров - управител на "Агроинсект" ЕООД.

Обработките се извършват с биоцидни препарати – разрешени за употреба в бита и в обекти с обществено предназначение от Министерство на здравеопазването.

Обработените зелени площи ще бъдат обозначени с указателни табели, които съдържат информация за използвания препарат, карантинен период, фирмата изпълнител и телефон за контакт.

Контролът на дейностите се извършва от дирекция "Зелена система" и районната администрация, а специализиран контрол - от експерти на Столичната регионална здравна инспекция.

Планираните дейности се изпълняват при благоприятни климатични условия, напомнят от районната администрация.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Димитър Димов: В УРБИНАТ жителите на „Надежда“ станаха активни уч......

Кандидат за кмет на ГЕРБ-СДС за столичния "Надежда" инж. Димитър Димов завършва 4-ти успешен мандат начело на родния си ...

Прочети още keyboard_arrow_right