Заради премахване на незаконни гаражи пуснаха лъжливо застрояване в Надежда

Заради премахване на незаконни гаражи пуснаха лъжливо застрояване в Надежда

Снимка: Фейсбук, район Триадица

В ход е административно-наказателна процедура за разчистването на общински терен между бл. 312 и 313 и една клетка при бл. 311

Фалшива новина и откровенна лъжа напълни пощенски кутии на граждани в Надежда 3, район Надежда. "Доброжелатели" напускали листовки  за "тайни планове на общината да застрои пространството между блоковете 310 и 313. Това съобщи кметът на района Димитър Димитров в социалната мрежа.

Случаят то определя като пореден опит за дезинформация чрез разпространение на фалшива новина. Димитрон категорично отрича за всякакви "тайни намерения и планове" на районната администрация за застрояване.

"Това е нявярна информация спрямо устройствените и регулационни планове за посочената местност. Теренът не е с право за строеж на сгради, поради което няма как да бъдат реализирани подобни дейности. Тази информация е публична в сайта на Направление "Архитектура и градоустройство". В допълнение, участъкът е разположен върху общински терен, за който няма внесени преписки", коментира районният кмет.

Той е убеден, че фалшивите новини няма да разколебаят плановете на районна администрация "Надежда" и предполага, че това е вид отмъщение за предстояща акция в Надежда 3за премахването на незаконни гаражни клетки.

"Вече е започнала административно-наказателна процедура по реда на чл. 225 А от Закона за устройство на територията (ЗУТ) за премахването на незаконни гаражни клетки на територията на район "Надежда" - Столична община, в Надежда - 3 част", обясни Димов.

В момента за премахване са незаконни гаражни клетки в пространството между бл. 312, бл. 313 и една незаконна гаражна клетка при бл. 311.

От "Инженерна инфраструктура, екология и контрол по строителството" в район Надежда са изпълнили стриктно задачата и са уведомили живущите. Поставили са съобщение, че е започната административно-наказателна процедура, за да се запознае обществеността с бъдещите предвиждания за обозначения общински терен.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Общински съветник чете приказки на децата в столичния "Надежда"...

Приказният сандък с детски книжки от кампанията "Посланик на детската книга" гостува на децата от 83 ДГ "Славейче" в кв....

Прочети още keyboard_arrow_right