Жителите на "Надежда" избраха проект за покрит минерален басейн до 15 СУ

-

Снимка: Facebook

Гражданите от квартал "Надежда" в София избраха своя фаворит в студентския конкурс "Жива вода", проведен в рамките на проект УРБиНАТ. Интересен факт е, че журито в конкурса не предпочете този проект и го класира на четвърто място, но гражданите бяха на друго мнение.

След гласуване онлайн и на място за определяне на наградата на гражданите, жителите на район Надежда избраха ПРОЕКТ 1 - екип CREATIVE VISIONS - Александър Прегьов, Фати Тахчиева, Дария Георгиева, Виктория Иванова. Тяхната разработка спечели с 47.6 % от всички 225 гласа, съобщават от районната администрация.

Архитектурно-градоустройствените разработки са дело на студенти от Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ) и Висшето строително училище (ВСУ) Л. Каравелов.

Специалната награда от името на жителите на район Надежда за екипа е премия в размер на 2000 лв., осигурена от организаторите на конкурса.

"Участникът е представил ясна градоустройствена концепция като паркирането е решено на подземно ниво, което позволява пълноценно ландшафтно развитие на околно на сградата пространство. Сградата е с плавни форми със стъклени фасади,
вдъхновена от водата, която е интегрирана и функционално като е предвидена спортна и лечебна дейност. Проектът включва богато озеленяване в това число и зелен покрив, което облагородява средата и я прави подходяща за рекреационна дейност", отбелязват в оценката си от журито.
Като недостатъци на концепцията експертите отчитат, че сградата не е обвързана със съседните обекти като 15 СУ и детската градина, както и липсва отвореност към околното пространство.

Всички коментари, заедно с посочените предимства на проектите, ще бъдат систематизирани и предоставени на местната управа, за да бъдат взети предвид при предстоящата реализация на проекта за басейн с минерална вода на отреденото място зад 15 СУ Адам Мицкевич.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Администрацията на столичния Надежда разчисти градини и училища о......

За четири дни администрацията на столичния Надежда успя да разчисти района от падналите клони и дървета. Първо бяха обра...

Прочети още keyboard_arrow_right