Младежи от Нови Искър „заседаваха“ в залата СОС

Младежи от Нови Искър „заседаваха“ в залата на СОС

Снимка: Фейсбук, Даниела Райчева

Възпитаници на столичното 170 СУ "Васил Левски" в район Нови Искър имаха възможност да видят как функционира общинската администрация в София и да поработят в заседателната зала на местния парламент. Учениците посетиха сградата на Столична община и се срещнаха лично с председателя на Столичен общински съвет Георги Георгиев.

Младежите са от 10 и 11 клас и са част от туристическия клуб на училището.

„Само преди няколко седмици имах възможността със същите тези младежи да посетя някои от най-популярните туристически места в нашата столица, за да ги разгледаме заедно и да се запознаем с малко известни факти за обектите, които те сами бяха открили“, съобщава кметът на район Нови Искър Даниела Райчева.

Учениците разговаряха с председателя на СОС Георгиев близо час, но времето не им стигна, за да обсъдят всички въпроси и теми, които ги интересуват.

„Именно за това се обединихме около общата идея да организираме кръгла маса по въпросите, касаещи туризма в нашия район през януари следващата година. Удивена съм и от всички предложения за подобряване на градската среда, които младежите бяха подготвили и споделиха с екипа на г-н Георгиев“, допълва кметът Райчева.

По време на посещението си в Столична община учениците обиколиха някои от важните места в сградата и заседаваха в залата на Общинския съвет, където споделиха любопитни факти за столицата и кметовете, които са я управлявали през годините.

„Поздравления към тези будни, млади хора, тяхната учителка Катя Стефанова и директора на училището г-жа Биляна Найденова за тази инициатива. Вярвам, че това ще бъде едва първото от серия съвместни събития между тези младежи и районната администрация“, допълва Даниела Райчева.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

СОС помага с 9200 лв. на семейството от Нови Искър, в чиято къща ......

С 47 гласа "ЗА" и един въздържал се, беше приет доклада за отпускане на финансова помощ на семейството на Ани и Велин от...

Прочети още keyboard_arrow_right