Наглост: Взеха кутията за писма до Дядо Коледа в кв. Курило

Наглост: Крадци взеха кутията за писма до Дядо Коледа в кв. Курило

Снимка: Фейсбук, Даниела Райчева

Неизвестни лица отмъкнаха „пощенската кутия“, в която децата от кв. „Курило“ пускаха своите писма до Дядо Коледа. За наглата кражба съобщи кметът на столичния район „Нови Искър“ Даниела Райчева във Фейсбук. Така осемгодишната традиция в квартала ще бъде прекъсната.

„За съжаление историята този път няма да има щастлив край… За какво му е? Ще отговори на децата ли? Ще продаде писмата, пълни с детски надежди ли? Сега стотици деца, които вече пуснаха своето писмо до Дядо Коледа с очакване да им отговори... няма как да получат отговор!“, коментира ядосано кметът Райчева.

Тя подчертава, че в месецът, в който трябва да сме най-смирени и най-добри към ближния, вандалските актове в района не спират.

Даниела Райчева все пак се надява, че откраднатата кутия може да бъде намерена някъде захвърлена.

„Поне писмата да върнат, за да може децата, които са писали, да получат така очакваният отговор. Можем да сложим нова кутия, но да го правим ли? Ще изкара ли ден, два или ще е цяло чудо да остане до края на кампанията? Камери и на кутията за писма ли да сложим, както съм сигурна, че ще кажат някои...“, пита кметът на район „Нови Искър“.

Към този момент всяко дете, което иска да изпрати своето писмо до Дядо Коледа, може да го направи в някоя от другите кутии в района.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Читалището в с. Кубратово обявява конкурс на тема „България в наш......

Народно читалище „Светлина с. Кубратово – 1915“ обявява онлайн конкурс на тема „България в нашит...

Прочети още keyboard_arrow_right