Площадът в Кумарица вече е с напълно нова визия

Площадът в Кумарица придоби напълно нова визия

Снимка: Фейсбук, Даниела Райчева

Централният площад "Св. Дух" в кв. "Кумарица", район „Нови Искър“, е напълно обновен. Пространството е облагородено със средства от програмите на Столична община, съобщава районният кмет Даниела Райчева.

В близост до ремонтирания терен се намират поликлиниката, районната администрация, Столичния инспекторат и сградата на Социални грижи.  

Обновяването включва голям паркинг, място за отдих, зона с озеленяване.

„Съвсем скоро ще бъде специално обособена зона за игра на открито, за да има място, където и малки, и големи, да си припомнят игрите навън с приятели. Монтирахме пейки и кошчета, поставихме и кашпи, които на пролет ще засадим с красиви цветя, изградихме поливна система с капково напояване за растителността и новите дървета - иглолистни и широколистни - японска вишна, червен дъб, смърч и други. Ще има декоративни храсти и жив плет, а когато времето позволява, ще засадим и цветя според сезона.“, посочва кметът Райчева.

Изградени са още подходи за майки с колички и достъп за хора в неравностойно положение.

Проектът предвижда също арт зона – специално място за игра и кът, изрисуван от Георги Йорданов - местният художник, който е изрисувал и цветния автомобил.

„Освен че ще продължим да надграждаме това място, то предстои да организираме и много събития на открито, като ще започнем още тази пролет“, казва още кметът на район „Нови Искър“.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

СОС помага с 9200 лв. на семейството от Нови Искър, в чиято къща ......

С 47 гласа "ЗА" и един въздържал се, беше приет доклада за отпускане на финансова помощ на семейството на Ани и Велин от...

Прочети още keyboard_arrow_right