СОС помага с 9200 лв. на семейството от Нови Искър, в чиято къща се вряза кола

photo_library
 • -

  Снимка: Facebook

 • -

  Снимка: Facebook

С 47 гласа "ЗА" и един въздържал се, беше приет доклада за отпускане на финансова помощ на семейството на Ани и Велин от столичния район Нови Искър, в чиято къща се вряза автомобил в началото на януари. За решението съобщи кметът на района Даниела Райчева.

Кола се заби в къща в Нови Искър (СНИМКИ)

Вносители на доклада за отпускане на еднократна помощ на семейството са общинските съветници Георги Георгиев, Диян Стаматов, Иван Таков и Карлос Контрера.

СОС ще гласува отпускане на еднократна помощ за щетите от инцидента в Нови Искър

"Имотът е сериозно пострадал - в резултат на удара са разрушени части от двете ограждащи носещи стени на сградата с дебелина 25 см, изградени от плътни единични тухли. В южната стена е унищожен изцяло прозорец с размери около 100/120 см. Има пукнатини и по останалите неразрушени части от стените. Сградата няма стоманобетонова конструкция. Вследствие събарянето на стените, гредореда над помещението и дървената покривна конструкция са провиснали. Във вътрешността на помещенията е унищожено част от обзавеждането, настилките по пода, стените и тавана". Това с посочено в направената подробна оценка, приложена към доклада.

Столичният общински съвет реши да бъдат отпуснати средства в размер на 9 200 лв., които ще бъдат използвани за строително-ремонти дейности и възстановяване на щетите в пострадалата при инцидента къща.

"Смятаме, че чрез този акт на солидарност е особено важен, за да покажем нашата съпричастност и за да могат собствениците на имота да ремонтират
своя дом. С оглед на гарантирането на безопасността на пътния участък в бъдеще, на мястото ще бъде направена пешеходна пътека и ще бъдат поставени ограничители и мантинела. Ще бъде извършено и пълно обследване на пътя", посочват в доклада си общинските съветници.

Районният кмет благодари на председателя на Столичния общински съвет Георги Георгиев, който лично се е заел с този казус. Седмица след като той  посети на място пострадалото семейство, помощта за възстановяване на щетите е гласувана, отбеляза тя.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Кой от заместник-кметовете на Красно село да бъде избран от СОС за временно изпълняващ до местните избори?
 • Николай Веселинов (23%, 99 Гласове)
 • Веселин Кирев (14%, 61 Гласове)
 • Албена Белянова (63%, 278 Гласове)
Общо гласували: 438 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Горски герои посрещат възпитаниците на детската градина в с. Къти......

Филиалът на 102 Детска градина в село Кътина всеки посреща малчуганите с цветна фасада, от която се усмихват симпатични ...

Прочети още keyboard_arrow_right