Спечелен проект в Чепинци: Ще правят нова детска площадка пред читалището

Спечелен проект в Чепинци: Ще правят нова детска площадка пред читалището

Снимка: Район "Нови Искър"

Пореден одобрен проект по програма ПУДООС  за район "Нови Искър". Този път това е за изграждане на нова детска площадка в парковото пространство пред новоремонтираната сграда на читалището в Чепинци. Идеята бе разработена от екипа на местното кметство и районната администрация.
 
Новата площадка ще бъде направена в парковото пространство пред прясно ремонтираната сграда на читалище „Напредък“. В близост до нея има мултифункционално футболно игрище и остаряла и амортизирана детска площадка с обща площ от 92 кв. м. За това разказа в социалната мрежа кметът на "Нови Искър" Даниела Райчева. 
 
Целта на проекта е да се почисти, облагороди и надгради парково пространство пред читалището. Основната задачата е изграждането на бетонова плоча и ударопоглъщаща настилка, монтиране на детски съоръжения, поставяне на кошчета за отпадъци, почистване на съществуващите пътеки около детската площадка, засаждането на нискорастяща паркова растителност. Към този момент и по този проект се очаква подписването на договора, за да може да стартират дейностите по реализацията.
 
 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Събират опасни отпадъци в столичния район „Нови Искър“...

Разполагат мобилен пункт за събиране и обезвреждане на опасни отпадъци на паркинга на поликлиниката в Нови Искър. Пунктъ...

Прочети още keyboard_arrow_right