Студенти ще стажуват в администрацията на район „Нови Искър“

Студенти ще стажуват в администрацията на район „Нови Искър“

Снимка: Район "Нови Искър"

Започват летни стажове за студенти в администрацията на столичния район „Нови Искър“. Документи ще се приемат от утре – 29 май, до 16 юни във фронт офиса на район „Нови Искър“, по пощата на адрес: гр. Нови Искър, ул. „Искърско дефиле” №121, както и на имейл. Обучението на младежите ще продължи 15 работни дни.

„Студентите, с които се срещам през годините, са будни и жадни за знания хора. Те се отличават с това, че търсят активно информация и начини да развиват и надграждат това, с което се занимават. Заедно с ментор изготвяме индивидуален план за студента, така че да отговаря на неговите нужди. Както и график в качеството ми на координатор на лятната стажантска програма“, казва експертът в районната администрация на „Нови Искър“ Росица Величкова.

Условието за участие в програмата е студентите да имат постоянен или настоящ адрес на територията на район „Нови Искър“.

„Ще дадем възможност на трима души да надградят своите познания на терен в рамките на 15 работни дни в удобно за студентите време от 17 юли до края на септември.“, посочва районният кмет Даниела Райчева.

Младежите могат да избират между шест направления: Публична администрация; Инфраструктура; Общинска собственост; Образование, култура, социални дейности; Финансово-счетоводна дейност и Право.

Целта е младите хора да видят как се работи в реална среда и да се докоснат до материята, която са избрали да учат.

 „Дали наистина това е нещото, което биха продължили да развиват и занапред. По време на стажа те придобиват трудови навици, включвайки се в работещ екип с хора на различни нива в администрацията“, обяснява Росица Величкова.

Студентите, предпочели направление "Публична администрация", преминават през всички отдели и придобиват най-широк поглед върху цялостната дейност на района. Те изучават и право, и счетоводство, прекарват време и в „Гражданската регистрация и административно обслужване“. По този начин младите хора формират много по-задълбочен поглед върху цялостната дейност на администрацията, а не само върху един отдел.

В края на стажа и двете страни споделят мнения и правят препоръки, които са от полза за всички.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Кой от заместник-кметовете на Красно село да бъде избран от СОС за временно изпълняващ до местните избори?
 • Николай Веселинов (23%, 99 Гласове)
 • Веселин Кирев (14%, 61 Гласове)
 • Албена Белянова (63%, 278 Гласове)
Общо гласували: 438 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Проект "Фемили спорт" в Нови Искър събра деца и родители (СНИМКИ)...

Деца и родители спортуваха заедно в софийския район "Нови Искър". Това се случи, благодарение на проекта "Фемили спорт"...

Прочети още keyboard_arrow_right