Започват да пръскат срещу кърлежи и комари в „Нови Искър“

Започват да пръскат срещу кърлежи и комари в „Нови Искър“

Снимка: Район "Нови Искър"

Стартират обработките на водоеми срещу ларви на комари и обработките на тревни площи срещу кърлежи на територията на СО – район „Нови Искър“, съобщават от местната администрация.

Поради затоплянето на времето и благоприятните метеорологичните условия тази година по-рано ще започнат задължителните дезинсекционни обработки на тревните площи и водоемите на територията на Столична община. Това са обработки срещу ларви на комари, кърлежи и гризачи. Екипите на дирекция „Зелена система“ заедно със Столичната РЗИ и районите на Столична община създават необходимата организация.

На 23 март 2023 г. ще бъде извършена обработка срещу ларви на комари по водоемите на територията на СО - район „Нови Искър“.

На 30 - 31 март 2023 г. при благоприятни климатични условия ще започнат обработки срещу кърлежи на общинските тревни площи на гр. Нови Искър и селата, които ще се изпълняват поетапно съгласно утвърден график.

Обработките ще се извършват рано сутрин до 10:00 часа при благоприятни климатични условия и при ниско окосена трева. Ще се обработват общински зелени площи, по възлагане от Столична община, и ще се контролират от дирекция „Зелена система“ и районните администрации.

Третираните терени ще се обозначават от изпълнителите предварително с табели за вида обработка – използвания препарат, карантинен период, фирмата изпълнител и телефон за контакт.

При получени сигнали от граждани ще се маркират рисковите места и ще се подават на фирмата изпълнител тези участъци за допълнителни третирания.

Специализираният контрол се осъществява от експерти на Столичната РЗИ.

Графиците за изпълнение на обработките са валидни при благоприятни климатични условия.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Започва изграждането на канализационната мрежа в Нови Искър...

Със символична първа копка ще бъде даден старт на строителните дейности по доизграждане на канализационната мрежа в гр. ...

Прочети още keyboard_arrow_right