Нов общински паркинг ще строят в район "Оборище"

-

Снимка: район "Оборище"


Започва изграждането на общински паркинг в междублоковото пространство, оградено от ул. „Буная“, ул. „Султан тепе“, ул. “Оборище“ и ул. “Черковна“, съобщиха от районната администрация на „Оборище“.

Осигурени са целеви средства за изграждане на съоръжението на указаната локация, като финансирането е осигурено от Столична община.

Проекта за изграждане на паркинг в цитираното междублоково пространство предвижда максимално възможен брой паркоместа при минимално намаляване на съществуващата дървесната растителност, отбелязват от районната администрация. Подлежащи на премахване са 5 бр. дървета от вида ясен и 2 бр. от вида акация, попадащи в зоната на строително-монтожните работи. Дърветата са саморасли, с диаметър на ствола под 30 см., в средно и лошо фитосанитарно състояние, без значима естетическа и декоративна стойност.

Изготвено е експертно становище на засегната растителност и е издадено съответното разрешение за премахване на описаната растителност, в съответствие с разпоредбите на действащата нормативна уредба. При подходящи атмосферни условия ще бъде извършено компенсаторно засаждане на едро-размерни стандартни фиданки, уточняват от район "Оборище".

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Възобновиха събарянето на бившата Телефонна палата в Столицата...

Дейностите по събарянето на сградата на бившата Телефонна палата, намираща се на ул. Оборище в столицата, са възстановен...

Прочети още keyboard_arrow_right