Район "Оборище" с кампания за почистване

-

Снимка: Facebook

През август столичният район "Оборище" обяви кампания за почистване, в която жителите на района да определят местата, които най-често се нуждаят от почистване. Активните действия по кампанията са предвидени през септември.

Район Оборище започва кампания "Бъди модел за подражание"

Целта е граждани, институции и бизнес да участват съвместно в подобряване на градската среда, а повод за инициативата е дал сигнал за замърсена градинка до мола на "Ситняково", обясни пред БНР Ирина Люцканова, пиар на район "Оборище".

"Замърсяването въздейства негативно както на околната и градската среда, така и на нас самите. Особено в големите градове като София, проблемът е почти неизбежен. Но всеки с малки стъпки може да допринесе за промяната", отбеляза Арсени Вълчинов, зам.-кмет на района.

Днес, 31 август, е последният ден, в който гражданите могат да се включат в анкетата, организирана от районната администрация за получаването на информация за замърсени междублокови пространства и градинки. От района искат да разберат и каква е готовността на гражданите да се включат в подобни акции.

Жителите на "Оборище" вече са посочили над 80 локации, които се нуждаят от почистване. Инициативата на района обаче предвижда само десет от тях да бъдат почистени и облагородени. Две от местата, определени от гражданите, ще бъдат почистени на 9 септември от служители на района и Сердика Център, а другите осем локации се предвижда да бъдат почистени на 17 септември, като от района очакват да се включат и доброволци.

Районите около училищата ще бъдат почистени от учениците и учителите на съответните училища, които са заявили своето участие в кампанията.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

В столичния Оборище приключи изграждането на нов паркинг...

В пространството, намиращо се на ул.“Гълъбец“ № 2 в район „Оборище“ вече има нов малък паркинг. ...

Прочети още keyboard_arrow_right