Възобновиха събарянето на бившата Телефонна палата в Столицата

Възобновиха събарянето на бившата Телефонна палата в Столицата

Снимка: Район "Оборище"

Дейностите по събарянето на сградата на бившата Телефонна палата, намираща се на ул. Оборище в столицата, са възстановени. Това съобщават от районната администрация.

По документи разрушаването трябва да приключи до 15 юни 2022 година, а до края на месеца ще бъдат извозени окончателно строителните отпадъци.

Преди събарянето да бъде възобновено, проверка на обекта направиха  зам.-кметът на район “Оборище” Арсени Вълчинов и Анна Виячева, началник на отдел “Устройство на територията, кадастър и регулация, контрол на строителството”.

Те връчиха на управителя на строителната фирма – Велин Велинов, указание за удължаване на предпазната мрежа към съседната сграда на ул. Асен Златаров №11.

В указанието е посочено още, че при премахване на фасадата, от страната на същата кооперация, трябва да има служител на фирмата, който да осигурява безопасното преминаване на хората.

От фирмата, извършваща събарянето, увериха, че стената ще бъде разрушавана на ръка “тухла по тухла”.

Кметът Арсени Вълчинов разпореди служителите на отдел “Устройство на територията, кадастър и регулация, контрол на строителството” да извършват ежедневни проверки на обекта.

Фасада на сграда се срути върху улица в столицата

Припомняме, че точно преди месец част от фасадата на сградата, предвидена за събаряне, се срути върху тротоара и улицата. Причината беше, че строителният кран е закачил една от стените. След този случай дейностите бяха временно прекратени.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Ремонтираха всички чешми в парк "Заимов"...

Към днешна дата, 17 юни, всички обществени чешми в столичния парк “Заимов” са ремонтирани и пуснати в експло...

Прочети още keyboard_arrow_right