Георги Георгиев за къщата в "Овча купел": Всеки ден да се извършват проверки на място!

-

Снимка: Facebook

Председателят на СОС Георги Георгиев изрази своето възмущение от поредното безумие със застрояване в столичния квартал "Овча купел".

Къща в столичния "Овча купел" се напука заради строеж

"Дано да е случайност, че разрешението за строеж на бъдещата сграда е променяно два пъти, като и двата пъти е било за увеличение на етажите", отбелязва Георгиев.

"Семейството на Ангелина живее в "къща-близнак". След като районният кмет дава разрешение за строеж на съседите им, те разрушават своята част от къщата. При извършването на изкопни дейности за новото строителство е засегната къщата на Ангелина", разказа председателят на СОС, който лично се е запознал със случая. По думите му укрепването на направения изкоп не е било извършено по одобрения инвестиционен проект, в следствие на което в жилищната сграда са се появили множество пукнатини.

Текущият контрол на строежа е задължение на кмета на района, напомня Георгиев. Сега пострадалото семейство очаква помощ от същия този кмет, който първоначално не е упражнил контрол, отбелязва той.

Главният архитект на Столична община изпрати експерти от Дирекция „Общински строителен контрол" на място за извършване на проверка за изясняване на случая. На районната администрация е разпоредено незабавни да спрат изпълнението на всички строителни дейности извън одобрения проект, както и да образуват административно-наказателно производство срещу строителя и строителния надзор, съобщава Георгиев. Строителят ще бъде задължен незабавно да укрепи увредената сграда, добовя той.

Председателят на СОС отбелязва още, че е настоял всеки ден да се извършват проверки на място от „Общински строителен контрол“ при главния архитект на София, защото вече няма доверие на районната администрация.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Администрация на Овча купел се мести на ул. Любляна 50...

Районната администрация на „Овча купел“ се мести в нова сграда, която се намира на ул. „Любляна“...

Прочети още keyboard_arrow_right