Нашествие: 8 бетоновоза между блоковете в Овча купел (ВИДЕО)

8 бетоновоза около строителен изкоп до бл. 412 в Овча купел

Снимка: Столица.bg

Осем бетоновоза влязоха в карето между блоковете 412 и 414 в столичния квартал Овча купел. Всички те имат една цел и това е строителният изкоп, в който през септември м. г. падна автомобил. Той е в непосредствена близост до бл. 412.

Кофражът на изкопа е направен и днес ще се излива бетон, сигнализираха живеещи в двата блока. Строжът бе спрян със заповед на кмета и на РДНСК София заради инцидента от миналата година. При проверките тогава се установиха нарушение на три нормативни документа, казват притеснените хора от бл. 412.

Строителят трябваше да извърши укрепителни дейности и от началото на февруари има зелена светлина от РДНСК да продължи строежа. Бетоновозите в момента се движат между блоковете, защото там няма улици, по които да минат, за да стигнат до всички крайща на изкопа, разказват живеещите в близост.

"Здравейте, ние от кв. Овча купел 1 все още си ходим по мъките. От 1 февруари 2019 г., издадоха заповед за продължаване на СМР. Ето резултата, машините сред паркираните коли. Спазени ли са изискванията по ЗБУТ? Пешеходна зона е. Направиха единствената улица в кал и мизерия, опустошиха всичко край блока ни, което беше зелена част. Строежът е във входа ни на 17 м. По кой закон е съгласуван проектът на този строеж", написаха до Столица.bg обезпокоени граждани от Овча купел.

По случая с пропадналия автомобил се зае и прокуратурата, но 7 месеца по-късно от там няма резултати от проверката.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

ПУП на Овча купел ограничава височината на застрояване...

Готови са Подробен устройствен план (ПУП) и План за регулация и застрояване (ПРЗ) на  кв. 19 в жк "Овча купел ...

Прочети още keyboard_arrow_right