През 2019 г. строят буферен паркинг в Овча купел 2

метрото в Овча купел

Снимка: Метрополитен

Буферен паркинг за около 200 автомобила ще има в местността Овча купел 2. Той ще бъде изграден до метростанцията - МС 18, до бензиностанцията и е във връзка с пускането на третата метролиния, научи Столица.bg. Вече има инвестиционно предложение от Метрополитен, а строителството на обекта ще започне в началото на 2019 г.

От РИОСВ пък трябва да направят ОВОС за бъдещото съоръжение. Имотът е публична общинска собственост и е с големина 5919 кв. м. Целта на изграждането на паркинга е да се намали автомобилният трафик в столицата. Предвидените места са 198 и 8 за хора в неравностойно положение.

Ситуационно откритият буферен паркинг ще бъде разположен в непосредствена близост до метростанция 18 на третия метродиаметър, между бъдещето локално платно он разширението на Околовръстен път - западен участък и бул. Линкълн. Съобразен е изцяло с уличната регулация, пише в инвестиционното предложение.

За обслужване на паркинга е предвидено на двата вход и изход да има бариери със автомати за обслужване на клиентите. Влизането и отчитането на престоя ще става автоматично, с бариери и автомати за таксуване. изходите също ще са оборудвани със система за отчитане на престоя.

Буферният паркинг ще бъде осветен и охраняван. Всички площи извън паркоместата, автомобилните алеи и тротоарите ще са озеленени, а зелената площ е 975 кв. м, пише в инвестиционното предложение.

Поставянето на система за отчитане на престоя обаче показва, че паркингът няма да е безпплатен. Най-вероятно ще е като този на ст. "Васил Левски", който преливаше от автомобили до 1 септември т. г., когато стана платен.

Жителите на Овча купел вече коментират, че първоначално паркингъг е бил плануван за 400 автомобила. Другият проблем, който може да се появи, че ако паркирането е платено, масово ще се паркира по прилежащите площи и пред блоковете в Овча купел 2.

Тази метростанция ще е от най-натоварените, тъй като ще поема живеещите в западните райони на столицата, а също и пристигащите от Перник, Радомир и др. градове от региона.

Редактор: Александра Никова

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Одобрявате ли проекта за ПУП на Борисовата градина?
 • Да, спира строителството и запазва зеленината (5%, 47 Гласове)
 • Не, ще има много паркинги (1%, 13 Гласове)
 • Да, да се премахне Мамунарника, Веселото село и Капитолия (2%, 16 Гласове)
 • Да се строи нов стадион на ЦСКА в сегашните граници (90%, 899 Гласове)
 • Да заработи къпалнята "Мария Луиза" и Летния театър (2%, 21 Гласове)
Общо гласували: 996 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

???????

Виж също

close

В Овча купел решиха да няма еднопосочно движение (СНИМКИ)...

Жителите на Овча купел заедно с районната администрация проведоха финалната дискусия по общественото обсъждане за въвежд...

Прочети още keyboard_arrow_right