В Горна баня сформират доброволчески отряд

-

Снимка: Facebook

Активисти от столичния квартал Горна баня се събраха на 18 ноември и взеха решение да създадат общностен корпус към местното читалище "Пробуда-1926". За това съобщи Ротари клуб "Горна баня", който подкрепя идеята.

Зад инициативата, освен Ротари клубът, застават читалище "Пробуда-1926", местното ТД "Боерица" към БТС, представители на местната общност и местната власт. 

Идеята е да бъдат сформирани постоянни екипи от доброволци, които да работят заедно по проекти и съвместни инициативи в областта на спорта, екологията, културата, социалната сфера. Инициативите и проектите, които ще са полезни и важни за местната общност, ще се избират и обсъждат на общи събрания съвместно с жителите на квартала.

Част от плановете на доброволците е да съействат на местното читалище за реализация на различни проекти, насочени към местното училище и други социални институции.

Общностният корпус, който също ще носи името "Пробуда", ще представлява екип от мъже и жени, загрижени за развитието и подобряването на условията за живот на общността. По този начин жителите на Горна баня се надяват да имат възможността лично да разглеждат и решават проблемите на територията, която обитават.

"Всички участници се обединиха около идеята, че заедно можем да бъдем по-силни в предприемането на реални действия и стъпки, които да променят заобикалящата ни среда. За "Свят, в който хората се обединяват за трайни промени от които имат нужда", отбелязват местните жители, като подчертават, че ще положат усилия заедно да привличат още съмишленици и партньори, за да реализират максимален брой успешни проекти.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Най-изявените читатели в „Овча купел“ получиха награди...

Най-изявените читатели на НЧ "Н. Вапцаров-1922" в столичния район „Овча купел“ получиха грамоти от кмета Анг...

Прочети още keyboard_arrow_right