Близо 200 дървета бяха засадени в район Панчарево

София

Снимка: Фейсбук

В четири села четири села от район "Панчарево" Казичене, Пасарел, Кокаляне и Кривина, бяха засадени 197 дървета. Това е компенсация за изграждането на околовръстния път от пътен възел „Цариградско шосе“ до пътен възел „Младост“, съобщи кметът на района Николай Гюров. Фирмата-изпълнител „ГБС – ИСД“ АД имаше ангажимент да засади висока дървесна растителност.

Решението за компенсаторното залесяване е съгласувано с кметовете на селата. В с.Казичене бяха засадени 120 чинари, сребристи явори, каталпи, върби и пауловнии в парцел, определен за градски парк. 47 бр. чинари, червенолистни брези, сребристи явори, южни копривки и офики бяха засадени в парцел за озеленяване и църква на ул. „Старата река“ в с. Кривина. В с. Кокаляне в парцел с предназначение “Детски комбинат” са засадени 15 дървета от видовете офика, чинар, бреза и ясен, а в зелената площ по продължение на ул. „Искър“ в с. Пасарел бяха засадени 15 нови липи и офики.

"С извършването на компенсаторното залесяване продължаваме политиката си не само да се грижим за опазване на красивата природа, сред която е разположен районът, но и да разнообразяваме растителните видове и да правим населените места в СО - район "Панчарево" по-приветливи и красиви", заяви Гюров, като благодари на кметовете за тяхното активно участие в процеса.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

За пешеходна пътека - убиец в Казичене предупреждават превозвачит......

От Камарата на автомобилните превозвачи предупреждават за опасна пешеходна пътека край с. Казичене в район "Панчарево" в...

Прочети още keyboard_arrow_right