Доброволец реши проблема с теч от стадиона в Бистрица

Доброволец реши проблема с теч от стадиона в Бистрица

Снимка: Столица.bg

Запушено отводнително съоръжение от години създаваше проблеми с упорит теч в с. Бистрица, район Панчарево-Столична община. При влизане в планинското село се лееше вода, замръзваше и създаваше допълнителни затруднения през зимата.

От дни течът е спрян. Героя е доброволецът Митко Златев. Именно той прави изкоп с дълбочина над 1,5 м, открива затрупания с пръст отводнител и успява да го отпуши, разказа пред Столица.bg кметът на Бистрица Самуил Попов.

Отводнителят е при стадион "Витоша-Бистрица" и повече от 5 години е бил затрупан и не поема идващите скатни води през зимата. След оплаквания на граждани кметът решава да започне да се копае, за да се открие проблема. Преди тома възрастни бистричани го съветват къде да се копае.

Отводнителят е открит и изчистен. съоръжението е било запушено при прекарване на кабели, като сред "майсторите" са и военни, опъвали оптичен кабел преди години. наред с отпушването от кметството в Бистрица ще инвестират и в канавката, за да бъде направена както трябва и да поема водите.

Една от следващите ни инициативи ще бъде ремонт на стълбите от пощата към читалището, обещава кметът на планниското селце.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Добротворци: Минерален извор обедини жителите на Казичене, изгра......

През май 2021 обещано, през юли 2021 изпълнено! Това се случва в село Казичене, район Панчарево-Столична община. През ма...

Прочети още keyboard_arrow_right