Кметството в Казичене определи реда за Великденските празници

Кметството в Казичене определи реда за Великденските празници

Снимка: bg-patriarshia.bg

На всички служби ще има полиция и инспектори, за да следят за мерките. Ако бъдат нарушени, храмът може да бъде поставен под карантина, предупреждава Григор Григоровено

Кметът на село Казичене Григор Григоров определи реда за граждани и вярващи за провеждането на Великденските празници, съгласувани и одобрени заедно с Църковното настоятелство при храм Св.Николай Мирликийски чудотворец Казичене.

Храмът ще бъде отворен и всички богослужения ще бъдат отслужени. Те обаче ще бъдат съобразени с всички изисквания и противоепидемични мерки за COVID-19.

"Както Светият синод ,така и ние призоваваме християните да останат по домовете си, където ще могат да проследят богослуженията и да участват молитвено в тях", прадупреди в социалната мрежа кметът на Казичене. Той успокои хората, че за Цветница върбовите клонки ще бъдат осветени и след това изнесени навън на маса пред храма. Така вярващите, спазвайки растоянието и според мерките, ще могат да си вземат върбова клонка.

Ето и някои промените и реда, който трябва да се спазва:

12. април - Неделя–Цветница - След като бъдат осветени върбовите клонки, ще се изкарат няколко маси в двора на храма,за да си вземете и да няма струпване на хора на близко разстояние. Върбови клонки ще има достатъчно и храмът ще работи до 16:00 часа.

17 април - Разпети петък - След изнасяне на св. Плащаница ще се влиза по един, за да се мине под нея и да си вземете здравец. В 17 часа ще започне опелото Христово. Поради малкото пространство в храма не трябва да има струпване на хора.

18 април - Събота вечерта - От 23:40 ще започне Пасхалната служба, която ще се отслужи на двора при храма.Тогава също трябва да спазваме разстояние от 2 метра един от друг, за да спазим медицинските разпоредби и да не бъдем преносители на заразата.

Тези от вас които искат да си запишат имена за здраве да се четат на всички служби, молим да го направят през тази и другата седмица при Маргарита в храма, обяви кметът на Казичене.

Той предупреждава, че на самите служби няма да се записват имена, за да няма много хора на едно място. Също така на всички служби ще има присъствие на полиция и инспектората, които ще следят за стриктното спазване на всички разпоредби.

Надяваме се, че няма да бъде трудно да изпълним мерките против разпространението на коронавирус, за да не бъде сложен храмът ни под карантина. Бъдете здрави и Бог да бъде с нас!, пише Григоров.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще пуснете ли детето/децата си на детска градина?
 • Да, веднага. (38%, 89 Гласове)
 • Да, но когато видя как се спазват мерките. (13%, 30 Гласове)
 • Не, още има Covid-19 (21%, 48 Гласове)
 • Не, имам възможност да работя от вкъщи. (11%, 26 Гласове)
 • Нямам дете/деца (17%, 39 Гласове)
Общо гласували: 232 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

224 първокласници започнаха училище в район “Панчарево”...

Учебната година започна присъствено в 8-те училища на територията на район “Панчарево”. 1651 ученика пристъп...

Прочети още keyboard_arrow_right