Панчарево и Кокоаляне светнаха от чистота след среща на Сдружение с кмета на София

Панчарево и Кокоаляне светнаха от чистота след среща на Сдружение с кмета н

Снимка: Сдружение за развитие на Панчарево и кокаляне

Местните жители да пазят и да изхвърлят отпадъци в посочените съдове и места, призовават от Сдружение за развитие на Панчарево и Кокаляне

Дългогодишни битови проблеми, придружени с недоволството на местните жители на Панчарево и Кокаляне са на път да бъдат решение и да изчезнат. Двете селища светнаха от чистота само ден след срещата на представители на Сдружение за развитие на Панчарево и Кокаляне с представители на Столична община и на кмета на София Йорданка Фандъкова.

Съдовете за отпадъци бяха изхвърлени, пространствата около тях почистени и нямаше и помен от купищата боклуци по улиците на Панчарево и Кокаляне.

До този лелеян успех се стигна благодарение на упоритата работа и усилията на местното сдружение.

Под контрола на Столичен инспекторат обслужващата фирма Титан показа как трябва да се почисти и изглежда района, нещо което не се е случвало от 30 години, коментират от Сдружение за развитие на Панчарево и Кокаляне в социалната мрежа.

На срещата е присъствала и директорът на Столичен инспекторат и за пореден път пред нея са посочени "боклучавите" точки в двете селища. Тя е поела ангажимент рисковите места да бъдат оградени, а на други да бъдат поставени камери.

В Панчарево и Кокаляне ще стартира информационна кампания и на контейнерите ще бъдат залепени табели с указания. Очаква се и старите контейнери да се подменят с нови, които се отварят с педал. Всяка седмица боклука ще се изхвърля и ще се почистват околните пространства.

От Сдружение за развитие на Панчарево и Кокаляне призовават всички местни жители да сигнализар за изпълнение на ангажиментите, но и всички граждани да не замърсяват и да изхвърлят боклука си на определените места в подходящите съдове.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Добротворци: Минерален извор обедини жителите на Казичене, изгра......

През май 2021 обещано, през юли 2021 изпълнено! Това се случва в село Казичене, район Панчарево-Столична община. През ма...

Прочети още keyboard_arrow_right