В Панчарево са почистени 2,5 км речни корита и канали

В Панчарево са почистени 2,5 км речни корита и канали

Снимка: Фейсбук

Над 2,5 км са почистените речни корита,  канали и други отводнителни съоръжения в район Панчарево-Столична община. За успокоение на гражданите преди есенните дъждове кметът Николай Гюров направи отчет за дейноста в социалната мрежа.

Почистени и отпушени са 400 м от р. Косана, в.з. “Косанин дол” - участък от преди и след водостока на ул. “Банище"; 200 м от дере по ул. "Корията", с. Панчарево - участък до вливането в р. Бистришка; дере по ул. “Орниче”, с. Кокаляне - участък от 300 м по ул. “Орниче” до ул. “Слатин дол”; отводнителен канал, с. Герман - участък от 650 м от ул. “Патриарх Герман” до вливането в р. Искър.

Профилактирани са и изчистени са и отводнителен канал, с. Казичене - участък от 400 м в м. Герена, дере Шолева бара, с. Лозен - участък от 350 м преди ул. “Варовита”, по течението; отводнителен канал, с. Кривина - участък от 200 м по ул. "Римска ракла”.

Кметът на район панчарево съобщи, че предстои аварийно премахване на паднало дърво в канала на ул. “Васил Левски”, с. Казичене. В с. Бистрица аварийно ще бъде отпушен водостокът на ул. “Стефан Стамболов” и на ул. “Върла поляна”.

В писмо до зам.-кмета на Столична община Десислава Билева сме поискали в програмата за почистване на речни легла, канали и други отводнителни съоръжения за 2021 г. да бъдат включени всички непочистени до момента дерета в район “Панчарево”, написа кметът на район Панчарево.

Той е категоричен, че поддържането на добро състояние на речни легла е  изключително важен, тъй като непочистените и затлачени речни легла са предпоставка за наводнения при валежите, които се очакват през есенно-зимния сезон.

Гюров благодари за упорития труд на всички общинската администрацията на Панчарево, които са ангажирани с изпълняването на тези дейности. Кметът призова жителите на района да не замърсяват като изхвърлят отпадъци в деретата.

При нарушения жителите в района могат да подават сигнали на тел. 02/ 987 55 55 или на имейл адрес inspectorat@inspectorat-so.org.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Как смятате, че трябва да е таксуването след въвеждането на новата тикет-система в София?
 • На разстояние (37%, 81 Гласове)
 • На време (17%, 37 Гласове)
 • И двете (разстояние и време) (19%, 41 Гласове)
 • Сега си е добре, да остане фиксирана цената (25%, 56 Гласове)
 • Не мога да преценя (3%, 6 Гласове)
Общо гласували: 221 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

В Панчарево не дават акт за раждане на бебе с две майки...

От кметството на Панчарево от отказали издаването на акт за раждане на бебе с две майки, съобщава БНР. В акта за раждан...

Прочети още keyboard_arrow_right