Общински съветник посети детска градина в Сухата река след сигнал на родители

Общински съветник: Ремонтът на Детска градина №177 с София е напълно компро

Снимка: БСП - София

Иван Таков твърди, че направеният ремонт е компроментиран

Ремонтът на Детска градина №177 в софийския ж.к. „Суха река“ е напълно компрометиран, твърди председателят на групата на БСП в СОС. Той е посетил детското заведение по сигнал на родители. Според него след края на строителните работи помещенията ще бъдат напълно неизползваеми и неподходящи за отглеждането на деца. 

„След началото на ремонта през юли миналата година е повреден покрива на съществуващата сграда. В резултат след проливен дъжд помещенията и наличното обзавеждане са наводнени и на практика унищожени. Влагата е обхванала стените и електрическата мрежа, което може да доведе до много опасни последици за ползвателите на сградата – деца, учители и помощен персонал“, обясни Таков.

По думите му новото крило също е потънало във влага и по настилката са се образували огромни локви. А в асансьорната шахта има вир дълбок няколко метра и продължава да се пълни с вода.

Според притеснените родители влагата и мухълът няма как да бъдат премахнати и ако в това състояние помещенията влязат в експлоатация, това ще застраши здравето на децата.

Иван Пешев изказа недоумение от това, че в новите помещения бравите на прозорците са поставени на повече от 4 метра височина. Ремонтът на детската градина е в гаранция и ще се предпиремат действия изпълнителят да отремонтира дефектите за негова сметка. 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

Премахнаха стари автомобили от улиците в "Подуяне"...

Автомобили, които са били стикирани от комисиите, назначени от кмета на района, а собствениците им и на са ги преместили...

Прочети още keyboard_arrow_right