Реконструкцията на гара "Подуяне" - опасна за пътниците

-

Снимка: кадър btv

Реконструкцията на гара "Подуяне" се извършва при условия, които поставят в опасност пасажерите и преминаващите през гарата, показа btv. Строителните работи се извършват, докато потокът от пътници не спира, а дълбоките изкопи са необезопасени и заграждения липсват.

Козирките над работещите два перона от гарата са премахнати и на пътниците им се налага да чакат на открито. На самия перон вниманието също трябва да е изострено, заради висящи кабели и изоставени по земята метални елементи. Пероните обслужват железопътната линия София-Пловдив, която е доста натоварена и по нея пътуват годишно над милион пътници.

Според информационните табели, реконструкцията на подлеза и самата линия е трябвало да приключи през февруари 2021г. Липсата на информационни табели обърква и изнервя както пътниците, така и всеки, който преминава през мястото. Според инж. Пламен Митов - ръководител на проекта, изоставане в графика няма. Първият коловоз с прилежащия първи перон трябва да са готови до 10-15 март 2022г., а цялостният ремонт на сградата, която е паметник на културата, трябва да приключи през август 2023г.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Терен в столичния „Левски Г“ ще стане по-зелен...

Територия в столичния район „Подуяне“ ще бъде залесена с различни дървесни видове. Дейностите са част от ини...

Прочети още keyboard_arrow_right