Кметът на "Сердика" обсъди със студенти концепцията за "умни градове"

-

Снимка: Facebook, район "Сердика"

Студентска научна конференция на тема „Съвременни концепции за развитие на интелигентни градове“ се проведе вчера, 24 април, в столицата. Събитието беше организирано по повод 10 години от създаването на катедра „Регионално развитие” към столичния УНСС.

В конференцията взе участие и кметът на столичния район "Сердика" инж. Тодор Кръстев. “Заедно с общи усилия, чрез прилагането на концепцията за „Умни градове“, може да направим града ни по-привлекателен за живот и развитие, превръщайки го в прогресивно и развиващо се място“, сподели инж. Кръстев.

Терминът „Smart Cities“ придобива все по-голяма популярност. Съвременните концепции за "умни градове" използва потенциала на технологиите и иновациите, за да подобри качеството на живот на своите граждани. Участието на гражданите и активното им включване в обществения живот са ключови за съществуването на един "умен град", заедно с развитието на технологиите, инфраструктурата и икономиката.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Автомобилни гуми и стари мебели „красят“ терен в столичния Сердик......

Недобросъвестни граждани са изхвърлили голямо количество отпадъци до контейнери за разделно събиране в столичния район &...

Прочети още keyboard_arrow_right