„София избира зеленото” очаква проекти до края на януари

„София избира зеленото” очаква проекти до края на януари

Снимка: район “Сердика”

Бюджетът на програмата е общо 1 млн. лв. за 2022 г.

Предложенията за проекти в инициативата на Столична община „София избира” се приемат до 31 януари 2022 г. Всеки, който иска да допринесе за развитието на столицата и да бъде промяната, която иска да види в своя град, може да се включи в Програмата на Столична община „София избира зеленото”. И тази година тя финансира проекти, предложени директно от гражданите, като този път е посветена на екологичните теми, припомнят от район „Сердика”.

Бюджетът на програмата е общо 1 млн. лв. за 2022 г. като той може да бъде разпределен между няколко средни и по-малки проекти или да бъде реализиран чрез един по-мащабен проект с максимална стойност от 1 млн. лв. Проектите могат да бъдат разработени и подадени както от граждани, така и от неправителствени и професионални организации. Единственото условие е да бъдат на екологична тематика.

След приключване на първия етап от програмата – подаването на предложенията от гражданите – предстои разглеждането им от експерти в Столична община, които ще преценят единствено дали проектите могат да бъдат реализирани в рамките на следващата година и в определения бюджет.

Финалният етап е общественото гласуване, когато ще бъде възможно гражданите да изберат най-добрите проекти от всички публикувани на сайта на Столична община предложения. Събралите най-много гласове проекти, които влизат в определения общ бюджет, ще пристъпят към последващ етап на реализация.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Столичният район „Сердика” подкрепи благотворителен базар в учили......

Благотворителен коледен базар се проведе в 48. ОУ “Йосиф Ковачев”. Каузата на базара бе "Подари светлина на ...

Прочети още keyboard_arrow_right