В "Сердика" очакват мнения за инвестиционно предложение - площадка за отпадъци

-

Снимка: Район "Средец"

Във връзка с постъпило в район "Сердика" инвестиционно предложение за "Обособяване на площадка за извършване на дейности по събиране, съхраняване и третиране на отпадъци от черни цветни метали (ОЧЦМ), отпадъци от хартия, пластмаса и опаковки", от районната администрация съобщават, че срокът за подаване на възражения в деловодството на района е 4 април 2022 г.

Предложението е качено на официалната страница на района: https://www.serdika.bg/, както и на таблото, намиращо се в административната сграда, на ниво партер.

Инвестиционното предложение е ново и предвижда обособяване на площадка за извършване на дейности по събиране, съхраняване и третиране на отпадъци, се казва в резюмето на предложението. Дейностите ще се извършват на площадка, която ще бъде оборудвана със специализирани съдове за съхраняване на отпадъците, както и технологични средства за третиране, осигуряващи необходимите условия за извършване на дейностите, без да се допуска възможност за увреждане здравето на хората и при гарантиране опазване на околната среда.

Предложението е площадката да бъде обособена в р-н Сердика на ул. "Проф. Иван Георгов".

Площадката, на която ще се реализира инвестиционното предложение, не попада в границите на територии за опазване на обектите на културното наследство по смисъла на Закона за културното наследство и защитени територии по смисъла на Закона за защитените територии. Според инвеститорите, не се очаква новата площадка да окаже негативно влияние върху качеството на атмосферния въздух в района.

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Посланикът на Испания посети детска градина в столичния район "Се......

Посланикът на Кралство Испания Негово Превъзходителство Алехандро Поланко Мата и екипът му посетиха детска градина в сто...

Прочети още keyboard_arrow_right