Добри хора помагат на пенсионирана медицинска сестра от Слатина

Добри хора помагат на пенсионирана медицинска сестра от Слатина

Снимка: Фейсбук, Георги Илиев

Емилия Вельова живее в столичния квартал „Гео Милев“ и цял живот е работила в полза на другите. Тя е била медицинска и административна сестра във Втора хирургия на Медицинска академия. Днес обаче жената е болна, с минимални доходи и без роднини, които да се грижат за нея.

Тази история би звучала съвсем безнадеждно, ако ги нямаше добрите хора, които подават ръка на Емилия. С нея се срещна и кметът на район „Слатина“ Георги Илиев.

„Изключително трудноподвижна и с тежка сърдечна недостатъчност, г-жа Вельова се задъхва при всяка дума, а бедрената ѝ протеза превръща всяко движение в свръхусилие“, посочва районният кмет.

Той допълва, че жената живее на ръба на оцеляването, защото финансовият, здравословният и социалният ѝ статус са „на ръба“.

„Такива хора има много. ТЕЛК-овете им са стари и не отразяват реалното им състояние към настоящия момент, но нямат сили, нито възможност да си извадят нов. Нямат роднини, които да им съдействат, а когато имат участта да живеят на луксозен адрес, често са обект и на злонамерени юридически действия от страна на „благопожелатели“, както разбрахме, че е и в този случай“, посочва Илиев.

Той изказва благодарност към хората, които са отворили сърцата си и помагат на нуждаещите се в района с каквото могат. Сред тях е младата художничка Десислава Мицева, която е отделила 30% от приходите, събрани на последната ѝ изложба, за да закупи заедно с ултрамаратонеца Краси Георгиев продукти за възрастни хора в тежко положение.

„Тези усилия обаче трябва да са постоянни. Държавата и общините разполагат с програми и механизми да обхванат и тези хора „на ръба“, но трябва да знаем за тях. Затова Ви молим: ако познавате такива хора (безпомощни и сами) – свържете се с нас. Ще ги посетим, ще се информираме задълбочено за обстоятелствата им и ще се погрижим да им осигурим дългосрочна помощ. Бъдете здрави и помагайте на нуждаещите се, както и на нас да им помагаме!“, призовава кметът на район „Слатина“.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Кой от заместник-кметовете на Красно село да бъде избран от СОС за временно изпълняващ до местните избори?
 • Николай Веселинов (23%, 90 Гласове)
 • Веселин Кирев (13%, 49 Гласове)
 • Албена Белянова (64%, 252 Гласове)
Общо гласували: 391 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Район „Слатина“ стартира великденска дарителска кампания...

Столичният район „Слатина“ започва дейности за набиране на дарения, като част от тазгодишната великденска ка...

Прочети още keyboard_arrow_right