"Градина Татяна Лолова" ще има в столичния район "Слатина"

-

Снимка: Facebook

Зеленото пространство до бл. 226 ще е с площ около1,5 декара

Зелено пространство в столичният квартал "Слатина" ще носи името на обичаната Татяна Лолова. Това реши на своето заседание днес комисията по образование, култура, наука и културно многообразие към Столичен общински съвет.

Желанието на живеещите в района и районната администрация е това място да носи името „Градина Татяна Лолова“, в знак на почит към таланта и приноса на Царицата на комедията към българската култура, като мястото се облагороди и озелени и се създаде възможност за извършване на разнообразни рекреационни дейности, се отбелязва в доклада на кмета на район "Слатина" Георги Илиев. Любимата на поколения актриса завърши житейския си път през 2021 г.

Имотът се намира до бл. 266, ул. „Андрей Николов“ № 22 в ж. к. „Гео Милев“, където до края на дните си живя Татяна Лолова. Запазването на пространството до блока като незастроен и озеленен терен беше една от последните каузи, които актрисата отстояваше. Пространството е кв. 80 и с площ 1529 кв. м, публична общинска собственост.

"Татяна Лолова беше сърцето на квартала, всички я познаваха и обичаха. На това място трябваше да има 12 етажен блок, жителите на квартала се пребориха то да остане озеленено пространство. Има и пейка, на която поставихме табелка с името на голямата актриса", каза Георги Илиев в защита на доклада за именуване на зелено пространство в София с името на Татяна Лолова.

Предстои пространството да бъде облагородено. От района има изготвен проект, който предстои да бъде представен в комисията.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Кметът на столичния "Слатина" провежда срещи със строители...

Във връзка с предстоящата работа по обществени поръчки, кметът на столичния район Слатина Георги Илиев проведе работни с...

Прочети още keyboard_arrow_right