Кметът на Слатина дава отчет пред гражданите на открита среща в парк "Гео Милев"

Кметът на Слатина дава отчет пред гражданите на открита среща в парк "Гео М

Снимка: Столица.bg

Поредният отчет, но не в социалната мрежа, а на живо, на открита среща ще даде кметът на арйон Слатина-Столична община Георги Илиев. Събирането ще е на 17 септември, от 17 часа в парк „Гео Милев“. Това е първият за сезона отчет пред живеещите в "Слатина", съобщиха от централата на Демократична България.

При спазване на всички необходими противоепидемични мерки районният кмет ще се отчете пред гражданите така, както го прави всяка вечер, след края на работния си ден. Гражданите ще бъдат информирани за завършените проекти през годината, включително ремонта на ул. „Николай Коперник“ в отсечката от бул. „Шипченски проход“ до ул. „Гео Милев“. Също така ще имат възможност на дискитурат, предлагат и обсъждат предстоящите градоустройствени планове, най-вече свързани с облагородяването на продължението на парк „Гео Милев“, място на някогашни казарми, където се планира построяването на детска градина, ясла, допълнително пространство за разхождане на кучета, места за спорт и други.

С ежедневните си отчети кметът Георги Илиев държи в течение обществеността за хода на работата си на всеки един етап от развитието на проектите. Затова се очаква гражданите да участват активно в обсъждането на належащите, а и на по-дългосрочните въпроси пред района.

Във връзка с първия учебен ден Район „Слатина“ на Столична община подготви и осъществи няколко дейности, насочени към доброто настроение, мотивацията и безопасността на учениците през новата учебна година.

Вече е напът да се превърне в традиция лично подписаната картичка от кмета към първолаците от района, а тази година – и към техните родители. В допълнение, учениците в осемте общински и четирите частни училища получиха от доброволци на ремонтираните пешеходни пътеки пред училищата специални светлоотразителни стикери, изработени с подкрепата на “Лидл България”, които целят да повишат видимостта на младите пешеходци и да направят придвижването им по-безопасно. Районната администрация възнамерява да провежда кампании за безопасността на пешеходците през цялата учебна година.

За да поощри жителите, да търсят активно връзка с районната администрация, да подават сигнали и да участват активно в обсъжданията на въпросите, които засягат местното развитие, в парк „Гео Милев“ вече са поставени банери с контактите на община “Слатина”. За повече информация, гражданите могат да се свържат с районния кмет по въпросите на образованието, спорта, културата и електронното управление, г-жа Надежда Бачева, на 02 973 32 57 и имейла на район Слатина.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

За кого ще гласувате на президентските избори на 14 ноември?
 • Румен Радев (32%, 184 Гласове)
 • Проф. Анастас Герджиков (38%, 219 Гласове)
 • Лозан Панов (6%, 36 Гласове)
 • Мустафа Карадайъ (1%, 3 Гласове)
 • Луна (8%, 46 Гласове)
 • Друг (8%, 44 Гласове)
 • Няма да гласувам (8%, 45 Гласове)
Общо гласували: 577 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Тервел Пулев и Георги Илиев откриха площадка в „Гео Милев“...

В район „Слатина“ вече има още една нова детска площадка, това е поредната площадка, но това, което я прави ...

Прочети още keyboard_arrow_right