Кметът на "Слатина" обсъди с жители площадките за домашни любимци в района

-

Снимка: Facebook

Кметът на столичния район "Слатина" Георги Илиев проведе среща с директора на дирекция „Зелена система“ ланд. арх. Димитър Данчев, и собственици на кучета в района, съобщават от районната администрация. На срещата са били обсъдени няколко проблема:

Присъстващите собственици на кучета се разбраха да се опитват да спазват часови диапазони за пускане на кучетата в парка, и то в определената за това зона от паметника на Гео Милев нагоре. Предложените часови диапазони са от 6:00 до 08:30 ч. и от 21:00 до 23:00 ч.

Работи се за обособяване на втора кучешка площадка от другата страна на ул. „Атанас Узунов“ - там, където има паркинг, е потвърдил районния кмет пред собствениците на домашни любимци.

Кметът е потвърдил още, че има възможност за две допълнителни чешми в парка там, където биха могли да се изградят и тоалетни, а именно зад кафето при лабиринта и при входа на парка в близост до кучешката площадка. Граждани изразиха желание да участват финансово и с доброволен труд за изграждането на чешма на три нива, която да е подходяща за кучета, деца и възрастни. Според еколозите в районната администрация, големият проблем с чешмите в парковете всъщност е сметката за вода, която възлиза на хиляди левове поради непрекъснатото разливане на вода и се заплаща от общината (а не от района) с парите, които се събират от данъци.

От „Зелена система“ се ангажираха с подравняване на терена и запълване на дупките, смяна на амортизираните колове и оградата, където е необходимо, ремонт на вратите, така че да се затварят нормално, и дрениране на локвите вътре и непосредствено извън площадката - а междувременно и на всички останали места в парка, където се получава заблатяване, съобщават още от районната администрация на "Слатина".

На срещата имаше всеобщо съгласие, че вероятно най-добрият вариант за разрешаване както на проблемите на собствениците на кучета, така и на въпроса с опазването на градската мебел и замърсяването на парка, е в парка да има постоянен контрол от страна на МВР - един полицай, който да отговаря за парковете, отбелязват от района. За съжаление, районната администрация не разполага с абсолютно никакви механизми за осигуряване на охрана на парка - нито с бюджет, нито със служители за това.

"Благодарим искрено за отправените предложения. Вярваме, че има голяма промяна в отношението на гражданите през последните години, така че посоката е да работим заедно и да променяме самосъзнанието си, вместо да си налагаме нови и нови ограничения", пишат от районната администрация, като отбелязват, че срещата е била много ползотворна.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Одобрявате ли именуването на улици и пространство в София в подкрепа на Украйна?
 • - Да, цяла Европа изразява своята солидарност (14%, 193 Гласове)
 • - Не, преименуването на алея пред Руското посолство е провокация (84%, 1154 Гласове)
 • - Не мога да преценя (2%, 30 Гласове)
Общо гласували: 1377 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Още една "кална точка" в "Слатина" се превръща в паркинг...

Продължава облагородяването на "кални точки" на територията на столицата. Поредната такава е на територията на район "Сл...

Прочети още keyboard_arrow_right