Концепцията за спортно градче е най-смислена, заявяват от район "Слатина"

-

Снимка: кадър

Комплекс „Червено знаме“ би могъл да бъде един от символите на район „Слатина“, казват от районната администрация във Фейсбук. Разработването му е неизменно свързано с цялостната концепция за развитието на района.

Комплекс „Червено знаме“ не е общински имот, подчертават още от район "Слатина". Принципал на държавното дружество „Сердика спортни имоти" АД, в чийто капитал са включени терените на комплекса с плувните басейни, хотела, залите по гимнастика, борба и волейбол, е министерството на младежта и спорта (ММС). Сградите се намират на територията на района ни, но разпореждането със собствеността им се извършва от дружеството собственик чрез разрешение от страна на принципала и със съгласието на Министерски съвет. Ролята на районния кмет е на домакин, който да съдейства с каквото може и да работи заедно с принципала, за да има единна концепция по проекта, която съвпада и с тази за развитието на района. Ние не се разпореждаме с тези имоти.

В края на октомври 2021г. Георги Илиев - кмет на Слатина препотвърди, че терените на комплекса ще бъдат използвани само и единствено за изграждане на спортна инфраструктура.

Предпроектното проучване на ММС и параметрите за строителството са съобразени с устройствения план на Столична община, съгласно който зоната, в която са разположени терените, е отредена за спорт и атракции с градоустройствени показатели плътност - 25%, кинт - 0,5%, озеленяване - 40 %.

Намираме концепцията за спортно градче, в което по естествен начин да се вплитат спорт със социални функции, за най-смислена. Това също е и формата, която ще даде тласък на международните спортни събития от висок ранг в София, казват още от района.

Прогнозната стойност за изграждането на спортния комплекс възлиза на над 120 млн. евро.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

В Редута протестират заради ограничен достъп до читалище...

Жители на столичния квартал "Редута" настояват да бъде възстановен достъпа им до едно от най-старите читалища в София - ...

Прочети още keyboard_arrow_right