Наградиха победителите в ученическите игри в район "Слатина"

-

Снимка: Район "Слатина"

След две години прекъсване този месец се проведоха ученическите игри на район „Слатина“ сред всички училища в района, като част от софийските ученически игри. Времето за организацията на тази мащабна продукция беше много кратко, но игрите се проведоха без засечка, много професионално и организирано, съобщиха от районната администрация.

Вчера, 19 май, беше кулминацията им – връчването на наградите и отличията на победителите и учителите, участвали в организацията и провеждането на игрите.

Екипът на район „Слатина“ реши на този празник изрично да почете учителите по физическо възпитание в нашите училища, които не спираха да работят през цялата пандемия, без да получат необходимото признание за това.

Ето защо кметът на „Слатина“, Георги Илиев, връчи почетни отличия за принос към развитието на училищния спорт на всички им – под огромните възгласи и ръкопляскания на учениците в 31 СУЧЕМ „Иван Вазов“, където се проведе церемонията:

„Вие, скъпи физкултурници, сте много важни в израстването на децата, както като самостоятелни личности, така и като екипни „играчи“. Благодаря ви за желанието, волята и ентусиазма, който влагате в работата си с децата. За това, че възпитавате у тях сила, воля и спортен дух, че им показвате пътя, по който да вървят чрез спорта, че го преминавате заедно и ги учите на това, че един отбор се гради от много личности, които се обединяват от обща цел“ – каза кметът Георги Илиев в обръщението си.

Купите на победителите в различните спортове връчи големият спортист и приятел на район „Слатина“, ултрамаратонецът Краси Георгиев, който участва в множество събития и каузи на района през годините.

„Аз няма да ви карам да тичате 200-300 километра все още, но знаем, че в тази Вселена няма нищо статично. Затова е много важно да се движим, да се движим напред и да спортуваме, да бъдем активни. Защото светът е винаги много по-розов след тренировка“ – каза Краси Георгиев.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Одобрявате ли именуването на улици и пространство в София в подкрепа на Украйна?
 • - Да, цяла Европа изразява своята солидарност (15%, 238 Гласове)
 • - Не, преименуването на алея пред Руското посолство е провокация (82%, 1288 Гласове)
 • - Не мога да преценя (2%, 38 Гласове)
Общо гласували: 1564 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Възстановено стълбище в "Слатина" ядоса гражданите...

Приключва работата по възстановяването на пешеходната инфраструктура от ул. “Живко Николов” към детската пло...

Прочети още keyboard_arrow_right