Разчистват Слатина от таралясници, стикирани са 13 (СНИМКИ)

photo_library
 • Разчистват Слатина от таралясници, стикерани са 13

  Снимка: Столичен инспекторат

 • Разчистват Слатина от таралясници, стикерани са 13

  Снимка: Столичен инспекторат

От началото на годината са предупредени 64 собственици, 20 коли за извозени принудително

Разчистването на стари автомобили започна от вчера и в район Слатина. Таралясници бяха стикирани по улиците "Едисон", "Каймакчалан", "Братован", ж.к. "Христо Смирненски" бл. 68 и 70 и "Голаш".

Комисия от експерти провери дали излезлите от употреба превозните средства отговарят на критериите, за да се постави стикер. Видимо те не бяха в движение и са изоставени върху общински площи.

На стикера е описано, че собственикът трябва да премахне автомобила си до 3 месеца. След това районният кмет издава заповед и автомобила се вдига от фирма, с която Столична община има договор за извозване. От началото на годината в район Слатина са стикирани 64 броя леки коли, излезли от употреба. Дейноста бе спряна заради извънредното положение, наложено от епидемията от коронавирус.

Въпреки това 20 коли са преместени принудително, а 9 броя доброволно. За останалите коли тече процедурата. Комисията продължава обхождането на района и да стикира автомобили, които не са в движение.

Досега са установени близо 16 000 автомобила, откакто през 2008 г. стартира процедурата по премахване на излезли от употреба моторни превозни средства. Оттогава доброволно са преместени около 10 000, а принудително 2000 от фирмата, с която Столичната община има подписан договор.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Пожар в мазето на 93 - то училище "Александър Теодоров Балан" (СН......

Има пожар в мазето на 93-то училище "Александър Теодоров Балан". На този етап няма яснота защо е започнал огънят. За инц...

Прочети още keyboard_arrow_right