СОС ще гласува разширение на 184-та детска градина в "Слатина"

-

Снимка: Facebook

Разширението на 184-та детска градина "Мечо Пух" в столичния квартал "Слатина" е включено в дневния ред на Столичния общински съвет, съобщи кметът на района Георги Илиев.

Докладът за разширението се подготвя отдавна и в първоначалния му вариант разширението е само с две групи, разказа още Илиев. "Гледайки различните решения и проблемите, които едноетажното административно крило създава (не е построено “като хората” и вечно тече) ни накара да преосмослим предложението си", добави той.

В сегашния му вариант докладът предлага разрушаването на старата едноетажна сграда и построяването на нова триетажна пристройка, която да поеме трите групи и специализиран кабинет на първите две нива, и администрацията на трето.

"Това реално е максималният капацитет на терена след използването на наскоро приетия член за намалени отстояния", отбеляза районния кмет.

Докладът, който е от началото на май, е включен и Илиев се надява той да бъде приет на предстоящото заседание в четвъртък. Така ще може да започне процедура по обявяване на обществена поръчка и избор на изпълнител.

Илиев се надява също фактът, че тепърва ще започва строителство, да позволи участниците да предложат актуални цени и да не спират изпълнението поради искания за акуализация (която е недопустима все още, въпреки реалното увеличение на цените на строителството). Това се е случвало в други райони и би затруднило осъществяването на проекта.

"Към момента по данни на Информационната система за обслужване на детските заведения в район „Слатина“ има повече от 700 чакащи за прием деца. Тези деца няма възможност да бъдат приети в съществуващите групи в детските градини, поради което е необходимо да бъдат изградени нови сгради и разширения на съществуващите", отбелязва в доклада си районният кмет.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Задържаха 33 мигранти в столичния кв. „Гео Милев“...

33 мигранти са били задържани вчера в столичния квартал "Гео Милев". Повечето от тях са мъже, които нямат документи за с...

Прочети още keyboard_arrow_right