Затвориха входовете на бившите подземни галерии за евакуация в "Редута" (СНИМКИ)

photo_library
 • Затвориха входовете на подземните галерии за евакуация в "Редута"

  Снимка: Район "Слатина"

 • Затвориха входовете на подземните галерии за евакуация в "Редута"

  Снимка: Район "Слатина"

Входовете на някогашните подземни галерии за евакуация на населението на улица "Каймакчалан" 24 са засипани с пръст. От сутринта екипи на Дирекция "Аварийна помощ и превенция" обезопасяват мястото в квартал "Редута".  
За подземните убежища преди време е отговаряла "Гражданска защита". След минаването към пожарната обаче тези галерии са изоставени, разказаха пред Столица.bg живеещи в района. 
От дълго време входовете са отворени и там се събират деца да играят, или наркомани и бездомници. По сигнал на граждани кметът на "Слатина" Георги Илиев е предприел обезопасителни мерки. Той се е обърнал за помощ към АПП.
От рано тази сутрин аварийните екипи, под ръководството на Красимир Димитров, работят по затварянето на галериите. Преди да се пристъпи към насипването на пръстта на входовете, екип от алпинисти е обходил галериите, за да бъде сигурно, че вътре няма хора. И към момента продължава работата с тежка техника и записването с пръст на входовете на някогашните убежища при евакуация. 
 
Докато едната част от екипа на АПП работят при някогашните галерии за евакуация, друга част помага в район "Средец" за разчистването тавана на кино "Влайкова. Изнасят се стари вещи и архив, за да може да почне ремонтирането на покрива на най-старото действащо кино в България.
 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Вода извира от прозорците на училище в "Слатина" заради забравен......

Тази нощ вода е извирала от прозорците на 148/157 училища в "Слатина". Двете учебни заведения делят една сграда. Това съ...

Прочети още keyboard_arrow_right