До началото на март децата на 12-о училище влизат в ремонтиран физкултурен салон

Ремонт на физкултурния салон на 12-о училище "Цар Иван Асен II"

Снимка: Район Средец

Столичното 12 СУ "Цар Иван Асен II" до началото на пролетта ще има изцяло обновен физкултурен салон. В момента учениците провеждат часовете по физическо в класна стая, тъй като салонът е в ремонт, научи Столица.bg.

Столична община е отпуснала 53 203 лв. за реконструкцията на физкултурния салон, а изпълнението на ремонта е под контрола на район Средец. От години в района няколко сгради имат проблеми заради подпочвени води. Те са засегнали и част от сградата на училището, където е физкултурния салон, където е имало разцепена стена.

От район Средец обясниха, че за укрепването на конструкцията е направен е изкоп до нивото на фундаментите, сондажи с дълбочина 4,5 м, циментови инжекции включително пакер тръба с маншет, армировки, изпълнени са колони, греди, торкрет. Всички изпълнени дейности са съгласно одобрената проектна документация.

Ремонът е стартирал през септември 2019 г., когато е открита строителната площадка. "Поради наложили се промени по време на строителство на 17 октомври 2019 г обектът е спрян с акт 10, до влизане в сила на заповедта за направеното изменение. Заповедта е влязла в сила на 17 декември 2019 г.", обясниха от район Средец.

Срокът за приключване на ремонта е 90 дни и най-вероятно до началото на март в 12-о училище децата ще се радват на нов физкултурен салон.

"Всеки ден се работи по физкултурния салон и отвън и отвътре. Укрепването приключи. Вече са направени замазки и шпакловки. Надявам се съвсем скоро физкултурният салон да е готов", коментира пред Столица.bg директорът на училището.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Кметът на Средец се обяви против надстрояването на сградата на "Ш......

Кметът на район Средец-Столична община Трайчо Трайков се обяви против надсторяването на емблематичната сграда на ул. Шип...

Прочети още keyboard_arrow_right