От "Средец" с мерки за чистотата на градинката при площад "Португалия" (СНИМКИ)

photo_library
 • От "Средец" набелязаха мерки за чистота на площад "Португалия" и за ремонта

  Снимка: Район "Средец"

 • От "Средец" набелязаха мерки за чистота на площад "Португалия" и за ремонта

  Снимка: Район "Средец"

 • От "Средец" набелязаха мерки за чистота на площад "Португалия" и за ремонта

  Снимка: Район "Средец"

 
За администрацията на район "Средец" две от най-важните неща са поддържането на подлезите като нормално и безопасно за гражданите място и чистота на градинката на площад "Португалия".  Районът разполага с ограничени средства за поддържане на междублокови пространства, с които обаче е осигурено ежедневно почистване на градинката на пл. Португалия. Въпреки това тя се замърсява много бързо след почистването, отбелязва в социалната мрежа кметът на района Трайчо Трайков. 
Според него причините за бързо замърсяване са, че наоколо има няколко заведения, които продават храна за консумация извън обекта - много често на пейките в градината; на площада има голям банков клон, служителите, на който също ползват градинката с тази цел; поставените кошчета, макар и многобройни, са малки и без капаци, препълват се, а вятърът и птиците разнасят остатъците от храна и опаковките. 
За да се променят нещата, от "Средец" ще направят следните неща: Наличните десетина бетонни и метални кошчета ще бъдат премахнати и заменени с три или четири по-големи контейнера с капак; ще се поднови комуникацията с ръководството на банковия клон ; ще се разговаря със собствениците на сладкарницата, баничарницата, пицарията и дюнерите да предупреждават по подходящ начин клиентите си да пазят чистота; ще обсъдим форми за граждански патронаж на това, а и на други пространства.
 
Район Средец стопанисва общо десет подлеза, шест от които са по границите на квартала. Най-тежко е положението с този на Румънското посолство - за него адмиистрацията е спечелила финансиране от специализирания общински фонд, проектът е готов и ремонтът ще бъде извършен в течение на годината. От останалите най-проблемни са трите подлеза под Цариградско шосе при ул. Загоре, при ул. Светослав Тертер и при БТА/ Полиграфията - по отношение на настилки, облицовки, тавани, ел. инсталации, осветителни тела и обитаването им от хора, които се настаняват в тях, което, заедно с други фактори води до сериозни проблеми с хигиената. В този при БТА, в допълнение има и обособени търговски площи, от които се използват по-малко от половината, а останалите са разбити и мръсни. Заедно с новата фирма, която поема поддръжката, от администрацията на района са набелязали основните мерки и начин на работа, за да бъдат подлезите на първо място чисти, а освен това приветливи и безопасни във всяко отношение. 
 
 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

За кого ще гласувате за кмет на София на балотажа в неделя?
 • Васил Терзиев (42%, 183 Гласове)
 • Ваня Григорова (37%, 159 Гласове)
 • Не подкрепям никого (13%, 55 Гласове)
 • Ще отида за гъби (9%, 37 Гласове)
Общо гласували: 434 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Големи клони затрупаха тротоари на малките 5 кьошета...

Улиците в центъра на София са перфектно почистени и са на асфалт, както и главните транспортни артерии. За сметка на тов...

Прочети още keyboard_arrow_right