Предложение: Къпалнята "Мария Луиза" да се добави към резерватната част на Борисова градина

-

Снимка: Facebook, Трайчо Трайков

"Имаме идея да предложим промяна на резерватната част на парка, така че към нея да се добави и територията, на която се намира къпалнята Мария Луиза", съобщи кметът на район "Средец" Трайчо Трайков. Според него, тогава вече няма да има апетити за строителство и къпалнята ще може отново да отвори за хората.

По думите му, един от най-големите проблеми на проекта за ПУП на Княз Борисовата градина е липсата на гаранции за запазване на обществения характер на къпалнята Мария Луиза и опасенията на гражданите, че там ще има сериозно ново строителство. Според кмета на "Средец", същото се отнася и за Летния театър на територията на район Лозенец.

Над 3000 становища за ПУП на Борисовата градина

Тъй като имотът е предимно частен, Столична община би могла да го отчужди или изкупи, но това не се случва, отбелязва Трайков.

Проведени са разговори с автора на проекта за ПУП проф. Ковачев, според който това е принципно възможно, а одобрението зависи от НИНКН. "Срещнахме се с директора на НИНКН арх. Петър Петров, който ни обеща подкрепа, но ако ние свършим подготвителната работа, тъй като няма никакъв свободен ресурс", казва още Трайков.

По думите на кмета на район "Средец", в момента се подготвя необходимата документация, за да може въпросът да бъде разгледан. Следващото обществено обсъждане е от 17.30 часа на 17 февруари, съобщава още той.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Димитър Коцев - Шошо и Яна Борисова гостуват на отворените срещи-......

Продължават отворените срещи-беседи между артисти/интелектуалци и публиката, организирани от район "Средец", съобщават о...

Прочети още keyboard_arrow_right