Ремонтираха астрономическата кула зад Военния клуб в София

-

Снимка: Facebook

Най сетне, след дълги години на разруха, беше ремонтирана Астрономическата кула в градинката зад Централния военен клуб в София. Новината съобщи кметът на район Средец Трайчо Трайков.

Районният кмет благодари на Военния клуб и министерството на отбраната, които след дълги години на неглижиране най-сетне са взели мерки и са изпълнили предписанието на районната администрация. Обявената обществена поръчка за ремонтните дейности е на стойност 82 470,83 лв. без ДДС.

За какво служи Жълтата кула зад Военния клуб в София?

Кулата, която се беше превърнала в мрачна руина с неизвестно предназначение, сега може да се види в съвсем нова светлина. Проектът за ремонта ѝ включва както подмяна на външната врата, изкърпване на външната мазилка и полагане на силиконова мазилка върху армираща мрежа, така и изграждане на ново стълбище и монтаж на LED фасадни лентови осветители.

Вътрешните ремонтни дейности включват частична шпакловка по компрометираните участъци, боядисване на стени и тавани, ремонт на електрическата инсталация, подмяна на ключове, контакти и осветителни тела, ремонт на купола и пускане на механизма, осигуряващ въртенето му.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Шесто ОУ в София получи книги за първия учебен ден...

Заместник-кметът на Столична община Дончо Барбалов отново прекрачи прага на училището, в което някога е бил първокласник...

Прочети още keyboard_arrow_right