Софиянец получи акт заради отпадъци на ул. „Г. С. Раковски“

Софиянец получи акт заради отпадъци на ул. „Г. С. Раковски“

Снимка: Столичен инспекторат

Инспектори от столичния район „Средец“ съставиха акт на лице, което е замърсило тротоара на ул. „Г.С. Раковски“. Нарушителят е оставил стари плоскости и други отпадъци, както в контейнерите, така и извън тях.

На извършителя е дадено предписание да почисти мястото. При последващ контрол е установено, че то е изпълнено.

„За да не се допускат подобни неприятни гледки, всеки жител на града трябва да спазва графиците за разделно изхвърляне на отпадъци. При изхвърлянето на отпадъците е забранено смесването на обемни отпадъци с битови, зелени, строителни, електронно и електрическо оборудване и отпадъци от опаковки.“, посочват от Столичния инспекторат.

Когато в домакинствата се извършват големи строителни ремонти, лицата са длъжни да ги събират в наети от тях специализирани контейнери и да ги предават на обекти, притежаващи документ, издаден по реда на Закона за управление на отпадъците. Забранено е разпиляването на отпадъците и замърсяване на места за обществено ползване. Нарушителите подлежат на санкции.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Кметът на столичния "Средец": До месец ще се премахне Паметникът ......

Паметникът на Съветската армия ще бъде демонтиран. Надя, надявам се не след много време, работи се въпроса. Това заяви к...

Прочети още keyboard_arrow_right