Изземват принудително конете, обикалящи из кв. Дървеница

Изземват принудително конете, обикалящи из кв. Дървеница

Снимка: Район "Студентски"

Екип на столичния район „Студентски“ започва процедура за принудително изземване на стадото свободно движещи се коне, които системно притесняват жителите на кв. „Дървеница“ и създават предпоставки за пътнотранспортни произшествия на бул. „Андрей Ляпчев“ и близките улици в района, съобщават от местната администрация.

„Въпреки множеството съставени актове, налаганите глоби и опитите на администрацията, обществеността и медиите да повлияят на собственика на тези животни, не ни остава друг избор освен да започнем процедура за принудително изземване на конете“, каза Петко Горанов – кмет на СО-район „Студентски“.

Той уточнява, че на животните трябва да им бъде осигурена подходяща среда за живот, която е безопасна както за тях, така и за гражданите.

Район „Студентски“ призовава всички граждани да подават сигнали за нередности на адрес: rajon@studentski-so.org, като оставят телефон за обратна връзка, в случай че изразяват желание да бъдат посочени в качеството им на свидетели (очевидци) при съставянето на акт за установяване на административно нарушение.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

comment 10
05.08.2022 13:55
Deadpool
Граждани не подавайте сигнали. Конете са най-малкия проблем. Има психично болни в квартала, които са много по-голяма опасност от конете. Има изроди хвърлящи отрова в детски градинки. Има изсъхнали дървета и клони, които не са отрязани и чакат първата буря да паднат.
Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

След сигнал на граждани: Детски кът в район Студентски е почистен......

Екипът на звено „Зелена система“ към СО-район „Студентски“ извърши цялостно почистване на пясъчн...

Прочети още keyboard_arrow_right