Нова транспортна схема предстои да бъде въведена в район "Студентски"

-

Снимка: кадър БНР

В район "Студентски" в столицата е разработена нова транспортна схема, каза пред БНР кметът на района Петко Горанов. Схемата ще включва обособяване на места за паркиране за „Студентски град“ и „Витоша ВЕЦ-Симеоново“. Планът вече е изготвен от експертите в район "Студентски".

„Решихме да свържем тези два квартала, защото самият план ги прави близки един до друг и транспортните проблеми на единия се прехвърлят като транспортни проблеми на другия. Ще бъде въведена посочност на движението така, че да може да се обособи едната страна от улиците за паркоместа. Там, където може, улиците ще станат изцяло еднопосочни“, каза районният кмет.

По думите му планът предвижда определени отсечки, в които двупосочността ще се запази, защото специалистите така са преценили от гледна точка запазване на комуникативността. "За решаване на проблема с паркирането не можем да говорим, но смятаме, че с новия план ще облекчим съществуващото положение", каза още той, като подчерта, че районът не разполага с никакви общински терени, на които би могъл да изгради етажни паркинги.

По думите му, строителството в „Студентски град“ през последните три години значително е намаляло. „Малинова долина“ обаче остава най-голямата строителна площадка в София, отбеляза той.

Друг голям проект, по който от района работят, е изграждането на училище на ул. „Йордан Йосифов“, на мястото на незавършената сграда на модна къща "Рила". В момента текат процедури по връщане на собствеността към общината.

„По заданието, което район „Студентски“ е изготвил, това ще бъде училище за 573 деца. Имотът е почти 5 дка. Трябва да се събори съществуващата конструкция, което малко ще оскъпи, но и по разположение, и по давност, е компрометирана“, каза Петко Горанов.

Ново училище за 573 ученици ще има в „Студентски град“


 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Парк Фестивал събра стотици в район Студентски...

Стотици жители и гости на столицата се включиха в тържественото откриване на 6-ото издание на фестивала „Парк фест...

Прочети още keyboard_arrow_right