Поредна акция за премахване на незаконни постройки в ж.к. "Малинова долина"

-

Снимка: Район Студентски

Трета поредна акция за премахване на незаконни постройки се проведе в рамките на четири месеца в столичния "Студентски град". Това разказа пред БНР Петко Горанов, кмет на район "Студентски".

Дейностите по премахване на нерегламентираните постройки бяха организирани от СО-район "Студентски" съвместно със Столичен инспекторат – район "Студентски", Общинска полиция, 7-о РУ към СДВР, ОП "Екоравновесие" и Агенция "Закрила на детето".

"Констатациите за налични ромски бараки в необитаемите пространства между Околовръстен път и Студентски град имат почти 20 годишна давност. Предшестващото ни ръководство на район "Студентски" е предприемало действия, за което могат да се намерят следи в медиите, в архива на района също. Необходимо е да уточня, че не се касае за постройки, а за паянтови съоръжения тип "колиби" направени от отпадъчни материали", коментира Горанов.

По думите му обитаваните колиби не са снабдени с ток и вода, което определя ниското ниво на хигиена и качество на живот в тях. Съвместната работа на множество институции се налага, тъй като на тези места се отглеждат и деца, и животни, за които трябва да се полагат различни грижи. Общинска полиция и СДВР също участват в акциите.

Определящо за присъствието на лица от рискови социални групи е застрояването на района, недоимъка и търсенето на евтина работна ръка, смята районният кмет. Хората обаче нямат усещането, че са ощетени от този си начин на живот, отбелязва той, като добавя, че процесът на социализация на тези маргинализирани общности е дълъг и не особено ефективен. Според Горанов, трябва да се повиши стандарта на живот на местата, откъдето тези хора идват, за да нямат мотивацията да се заселват в София.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Втора детска стая ще бъде открита в студентските общежития на УНС......

Още една детска стая ще бъде открита в студентските общежития на УНСС в София. Тя ще се намира в бл. 55 Г, където живеят...

Прочети още keyboard_arrow_right